2014/11/25

KINKKUPASTEIJA – GAMMON PASTRY (SAVORY)

Christmas gammon is huge! You can use part of the left-overs for these pastries.



GAMMON PASTRY (SAVORY)

makes 10–11

400 g ready made puff pastry (Sunbulah)
For filling:
150 g gammon (or smoked ham)
1 dl soft cheese spread (Kraft)
1 tbls mustard (dijon)
black pepper
(salt)
For finishing:
egg

1. Let puff pastry to thaw on baking parchment.

2. Chop gammon into small cubes. Mix in soft cheese, mustard and black pepepr. Add salt if needed (ham might be salty enough). 

3. Cut puff pastry into 10 cm squares. Divide filling between squares.

4. Moist two edges of pastry with little egg (yellow and yolk mixed), it acts like glue. Fold one corner on top of the opposite, so forming triangles. Close open edges with fork.  

5. With fork poke couple of holes on cover. Brush pastrys with egg. 

6. Bake in 200 degree (Celsius) oven for 15–18 minutes or until golden brown.








Product suggestion: Sunbulah Puff Pastry Squares













KINKKUPASTEIJAT

400 g valmista voitaikinaa (Sunbulah)
Täyte:
150 g kinkkua 
1 dl sulatejuustoa
1 rkl sinappia
mustapippuria
(suolaa)

Voiteluun:
kananmuna

1. Ota voitakinalevy/neliöt sulamaan leivinpaperin päälle.
2. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon sulatejuusto, sinappi ja pippuri. Lisää suolaa tarvittaessa. 
3. Tarvittaessa leikkaa voitakinalevystä neliöitä. Jaa täyte neliöille.
4. Kostuta kaksi täytteen viereistä reinaa vähällä vedellä. Käännä yksi kulma vastakkaisen kulman päälle kanneksi jolloin muodostuu kolmioita. Painele pasteijoiden avonaiset reunat haarukalla tiiviisti kiinni. 
5. Tee haarukalla muutama reikä kanteen. Voitele pasteijat kananmunalla.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia tai kunnes kultaisen ruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!