2014/12/25

VÄSKYNÄSOPPA eli SEKAMETELISOPPA – MINCE MEAT SOUP (SWEET)

Mince meat soup is served with rice porridge on Christmas Eve lunch.


5 dl water
5 dl mince meat (raisins, dried apricots, dried pitless plums and/or dried apple slices)
1 tbsp sugar
For thickening:
1 dl water
1 tbsp potato flour (Choitram)



1. Bring water to the boil. Add sugar and mince meat. Cook for 2 minutes.

2. Prepare the thickening: addpotato flour to 1 dl of cold water, mix until dissolved. Remove the pot from stove, ads the thickening constantly pouring very slowly while mixing all the time.

3.  Cook couple minutes. Pour soup to a serving bowl, springle little sugar on top. Serve warm or cold with rice porridge.



VÄSKYNÄSOPPA eli SEKAMETELISOPPA

5 dl vettä
5 dl kuivattuja hedelmiä (rusinoita, aprikooseja, luumuja, omenaviipaleita)
1 rkl sokeria
suurus
1 dl vettä
1 rkl perunajauhoa

1. Kiehauta vesi. Lisää sokeri, rusinat ja pilkotut kuivahedelmät. Keitä pari minuuttia.
2. Valmista suurus: Sekoita perunajauhot desiin kylmää vettä. Nosta kattila levyltä ja lisää soppaan suurus ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
3.  Keitä pari minuuttia. Siirrä tarjoilukulhoon, ripottele pinnalle hieman sokeria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!