2014/12/25

HELPOT LIHAPULLAT – EASY MEATBALLS

These meatballs are easy and fast to make.

600 g minced beef or beef/pork
60 g sachet French onion soup ingredients
2 dl creme fraiche, sour cream or thick cream
½ dl breadcrumbs
1 egg

1. Mix all ingredients, let set for at least 10 minutes (allow bread crumbs to absorb moisture).

2. Form meatballs about 3 cm diameter. Place on parchement lined baking tray. 

3. Bake in a 200 Celsius oven until brown and thoroughly cooked (time depends on the size).

4. Serve hot or cold.

As a meal Serve with boiled potatoes, cream sauce and lingonberry jam (Ikea).


TRY You can use same recipe for burgers. 


HELPOT LIHAPULLAT

600 g jauhelihaa (nauta tai sika-nauta)
1 ps ranskalaisen sipulikeiton aineksia (60 g)
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
½ dl korppujauhoa
1 muna

1. Sekoita kaikki ainekset, anna seistä vähän aikaa, jotta korppujauhot turpoavat.
2. Muotoile noin 3 cm läpimittaisia palloja, asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paista kunnes läpi kypsiä.

KOKEILE Samaa taikinaa voi käyttää hampurilaispihveihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!