2014/12/07

MARMELADIVIIPALEET – MARMALADE SLICES

Very easy and fast to make cookies that are always a success when served. You can use jam instead of marmalade but it will be runnier. I always do two flavors at the same time.

40–50 pieces

150 g unsalted butter or margarine
1½ dl sugar
2 eggs
4 dl wheat flour
1 tl baking powder
(grated lemonpeel)

On the top:
raspberry or orange marmalade

For icing
1 dl icing sugar
lemon juice undiluted as much as needed to make toothpaste like mixture.

1. Whisp well room temperature butter and sugar.
2. Add eggs one by one, whisp all the time.
3. Mix flour and baking powder. Add gradually to the batter. If using orange marmelade, add grated lemon peel (from well washed fruit).

4. Roll into two or three about 3 cm thick sticks on baking parchment.

5. Middle of the sticks press with floured finger a groove. Fill it with marmalade.

6. Bake in 200 degree Celsius oven for 10–12 minutes. Let cool.

7. Decorate with icing. Cut into slanted slices.

 


 

MARMELADIVIIPALEET
40–50 kpl

150 g suolatonta voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(raastettua sitruunankuorta)

Päälle: 
vadelma- tai appelsiinimarmeladia
sokerikuorrutetta

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita kuivat jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vielä hyvin pestystä sitruunasta raastettu kuori, jos käytät täytteenä appelsiinimarmeladia. 
4. Tee taikinasta kaksi tai kolme noin 3 cm paksuista pötköä leivinpaperin päällä.
5. Paina pötköjen keskelle jauhotetulla sormella ura. Täytä se marmeladilla.
6. Paista 200 asteessa C noin 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.
7. Pursota sokerikuorrute marmeladin kummallekin puolelle. Leikkaa vinottaisiksi viipaleiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!