2015/02/06

NAKKIKASTIKE – WIENER SAUCE

All time favorite of Finnish children.


Serves 4

2 tbsp butter
12–15 hot dogs, wieners or frankfurters containing pork
1small onion
2 tbsp all-purpose wheat flour
3 dl water
1 dl (cooking) cream
1 tbsp mustard (dijon)
1 tbsp ketchup
pepper
salt

1. Melt butter in a sauce pan.

2. Slice wieners into about ½ cm pieces. Cut onion into small pieces. Add both to the pan. 
Brown. Take the pan off the stowe, add flour, mix well. Return the pan onto the stowe. 

3. Let flour to catch little colour, mix all the time, then add gradually water. Mix all the time.

4. Add mustard, ketchup and cream.

5. Season with pepper and salt to the taste.

Serve with boiled potatoes.

Product suggestions: 
hot dogs Oscar Meyer Wieners











NAKKIKASTIKE

4 hengelle

1 rkl margariinia tai voita
10–12 possunakkia
pieni sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
2½  dl vettä
1 dl kermaa
1 rkl sinappia
1½ rkl ketsuppia
pippuria
suolaa

1. Sulata voi kasarissa. 
2. Viipaloi nakit noin ½ cm paloiksi, silppua sipuli pieneksi. Lisää kattilaan, ruskista nakit ja kuullota sipuli. Nosta kattila pois levyltä, lisää vehnäjauho, sekoita hyvin nakkien ja sipulin joukkoon. Palauta kattila liedelle, ruskista hieman jauhoja.
3. Lisää vesi vähitellen, sekoita koko ajan. 
4. Lisää sinappi, ketsuppi ja kerma.
5. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!