2015/02/13

KORVAPUUSTIT – FINNISH CINNAMON ROLLS



5 dl milk (OR water)
22 g dry yeast OR 50 g fresh yeast
2 eggs
2 dl sugar
1 tbsp ground cardamon
1–1½  tsp salt
approx 1½ l all-purpose wheat flour (about 1,1 kg)
200 g butter OR 1½ dl vegetable oil

For filling:
butter
sugar
cinnamon

For finishing: 
1 egg
granulated sugar

1. Activate the yeast:
a) If using fresh yeast, warm milk on the stowe to hand temperature. Crush yeast to it and with the help of your fingers dissolve into the warm liquid. 
b) If useing dry yeast, warm milk to 42 degrees. Mix both bags of yeast to a 1–2 dl of wheat flour. Add to the milk.

2. Add eggs, sugar, cardamon and salt.

3. Gradually add flour kneading the dough all the time with your hand until it is elastic, smooth and not sticking to bowls edges. Add melted butter or oil towards the end of kneading. Don’t make the dough too hard since it makes pullas dry. You might not need all the flour mentioned in the ingredients!

 4. Turn off you AC, as it effects rising. Cover the bowl with kitchen towel and place it in a warm draft free place for example microwave oven or kitchen sink in which you have some hot water. This helps the rising. Let the dough rise until almost twice in size.

5. Flour you baking surface. Roll out of your batter 30 x 40 cm sheets, about ½ cm in thickness. Spread room temperature butter on it, sprinkle with sugar and cinnamon. Roll like swiss roll. 
a) Cut into 3 cm pieces. Press with your index fingers in the middle of each piece forming a ear shaped cinnamon roll.
b) Cut into 2 cm pieces. Place them into baking cups cutting edge up.

6. Place rolls on a baking tray covered with baking parchment. Cover with a kitchen towel and let rise around 20 minutes.

7. Brush with beaten egg and sprinkle with sugar.

8. Bake at 225 degrees Celsius for 15 minutes or until golden brown. 














PULLATAIKINA

5 dl maitoa (TAI vettä)
17 g kuivahiivaa TAI 50 g tuorehiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1–1½  tl suolaa
noin 1½ l vehnäjauhoja (noin 1,1 kg)
200 g margariinia TAI 1,5 dl rypsiöljyä
Viimeistelyyn:
1 kananmuna
raesokeria, mantelilastuja tai pähkinöitä 

1. Aktivoi hiiva:
a) Jos käytät tuoretta hiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. 
b) Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42–50-asteiseksi. Sekoita hiivajauhe 1–2 desiin jauhoa ja sekoita nesteeseen. 

2. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola, sekä rusinat halutessasi. 

3. Koko ajan kädellä vaivaten alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vehnäjauhoja vähitellen. Alustamisen loppuvaiheessa lisää sulatettu rasva tai öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista. Saatat tarvita hieman enemmän tai vähemmän jauhoja.

4. Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa, esimerkiksi mikroaaltouunissa tai aseta se tiskialtaaseen, jonka pohjalla on lämmintä vettä. Anna kohota kunnes taikina on paisunut lähes kaksinkertaiseksi.

5. Kauli taikinasta 30 x 40 cm levyjä. Voitele ne huoneenlämpöisellä voilla, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kieritä rullaksi. 
a) Leikkaa noin 3 cm paloja, paina kutakin keskeltä etusormilla, jotta saa "korvat" esiin. 
b) Leikkaa 2 cm paloja, asettele ne leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin (kuvassa). 

6. Asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä keittiöliinalla. Anna kohota noin 20 minuuttia.

7. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla, sokerilla ja voilla, mantelilastuilla tai murskatuilla pähkinöillä. 

8. Paista puusteja 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes pullan pinta ja pohja ovat kauniin vaaleanruskeat. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!