2014/11/23

RIISIPUURO – RICE PORRIDGE

Many serve Rice Porridge as a lunch on December 24th aka Chrismas Eve. The one who gets the almond can make a wish! Try with mince meat (dried fruit) soup or cinnamon and sugar.

serves 4

½ l  water
3 dl pudding rice (Calrose Rice)
1 l milk
1 tl salt
1 whole, peeled almond


1. Bring water to the boil, add rice. Mix. Cook until rice has absorbed water. 

2. Add milk. Mix frequently to avoid burning. Cook on low temperature until milk is almost absorbed to the rice. 

3. Add salt and almond. Mix well. Let the porridge rest for couple minutes. 

4. Serve with sugar and cinnamon or with mince meat soup.

Product suggestions rice Calrose rice

RIISIPUURO
4 hengelle

Perusohje:
½ l  vettä
3 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa
1 kuorittu manteli

1. Kiehauta vesi, lisää riisi. Sekoita. Keitä kunnes vesi imeytynyt riisiin.
2. Lisää maito. Sekoita toistuvasti, jotta ei pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes lähes kaikki maito imeytynyt riisiin.
3. Lisää suola. Sekoita hyvin, anna puuron vetäytyä hetki.
4. Tarjoile sokerin ja kanelin tai väskynäsopan (sekametelisopan) kanssa.

PS Suomalaisesta riisipussista katso ohje pussista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!