2016/04/22

KAURALASTUT – OATFLAKES


Coffee table classic from my childhood. Add as decoration to your Ice cream or eat as such.


100 g butter melted and cooled
4 dl oat flakes
2 dl sugar
1 tsp vanilla essence/sugar
2 tbsp wheat flour
2 tsp baking powder
2 eggs

1. Melt the butter and let it cool. Mix together all dry ingredients.

2. Add butter to dry mixture, finally eggs.

3. Cover baking sheet with baking parchment. Take teaspoonfuls of batter and put on paper. Leave a lot of space between since these will expand!

4. Bake in 200 degrees for 7 minutes or until edges are golden brown. Let cool, cookies will get crispier when cooled.


KAURALASTUT

4 dl kaurahiutaleita 
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g Valio voita
2 munaa

Valmistusohje
• Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat. 
• Laita taikina n. 2 tl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (3 x 3 tai 3 x 4 kpl / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.

• Paista kauralastut 200 asteessa n. 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, kauralastut rapeutuvat jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!