2016/04/03

FETA-CURRY-KANAPATA – FETA AND CURRY CHICKEN CASSEROLE


This tasty cross kitchen dish is one of the new favourites of my family,
  
2 tbsp butter
4–5 small chicken filets, cut into cubes
salt
pepper

Sauce:
1 large onion, chopped
2–3 garlic cloves, chopped
1 tbsp ginger, grated
1 large green capsicum, coarsely chopped
3 tomatoes, chopped
3 tbsp tomato paste
1 1/2 dl water
1 tbsp mild curry
1 tbsp fresh coriander/cilantro, finely chopped
100 g feta, cut into pieces

To serve:
Natural yoghurt

1. Heat the butter and brown the chicken cubes. Season with salt and pepper. Remember that also feta is salty. Set aside on a plate.

2. Cook, onion, garlic, ginger and capsicum until golden.

3. Add tomato, tomato paste, water, and spices. Mix well.

4. Add feta nad chicken, mix, cover and let simmer until sauce is thickened.

5. Serve with rice and natural yoghurt.

FETA-CURRY-KANAPATA

2 rkl voita
4–5 broilerin rintafilettä, kuutioina
suolaa
pippuria

Kastike:
1 iso sipuli, silputtuna
2–3 valkosipulinkynttä, silputtuna
1 rkl inkivääriä, raastettuna
1 iso vihreä paprika, pilkottuna
3 tomaattia, pilkottuna
3 rkl tomaattipyreetä
1 1/2 dl vettä
1 rkl mietoa curry
1 rkl tuoretta korianteria, silputtuna
100 g fetaa, pilkottuna

Tarjoiluun:
Luonnonjogurttia

1. Sulata voi pannulla, ruskista kanat, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle.
2. Kuullota sipuli, valkosipuli, inkivääri ja vihreä paprika.
3. Lisää tomaatti, tomaattipyree, vesi ja mausteet, sekoita.

4. Lisää lopuksi feta ja kana. Sekoita ja peitä kannella. Anna porista kunnes kastike saostuu.
5. Tarjoile riisin ja jogurtin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!