2015/07/31

MANSIKKATORTTU – STRAWBERRY TART

2 eggs
¾ dl sugar
½ dl wheat flour
½ dl potato flour
½ tsp baking powder

For pan lining:
Butter
Bread crumps

For topping:
2 dl whipping cream
2 l fresh strawberries
sugar

1. Whisproom temperature eggs and sugar until mix is foamy and light yellow color.

2. Sieve in flours and baking powder, mix gently.

3. Grease a tart/cake pan (approx Ø 25 cm) with butter, cover with bread crumps.

4. Pour in the batter.

5. Bake in 175 Celsius for 15 minutes or until golden brown. Let cool a bit and turn over on a serving plate.

6. Whip the cream into whipping cream, sweeten with sugar.

7. Cut half of the strawberries into halves, spread over tha cake.

8. Spread whipping cream over the strawberries, place rest of the berries over the cream. Serve immidiately. 


MANSIKKATORTTU

2 munaa
¾ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vuokaan:
Voita
Korppujauhoa

Päälle:
2 l Mansikoita
2 dl kermaa
Sokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleankeltaiseksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon varovasti siivilän läpi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
3. Voitele ja korppujauhota torttu- tai kakkuvuoka (Ø noin 25 cm). 
4. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kakkupohja on vaaleanruskea. Kumoa tarjoiluastialle hiukan jäähtyneenä.
6. Puolita puolet mansikoista ja levitä pohjalle. 
7. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja levitä mansikoiden päälle. 
8. Levitä loput, kokonaiset mansikat kermavaahdon päälle. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!