2015/04/20

PERUNARIESKA – POTATO FLATBREAD


Rieska is traditional thin bread from Northern Finland. Lovely with salty butter! It is also a good way to use left over potato mash.

3 dl readymade potato mash
1 tsp salt
1 egg
2–3 dl barley or wheat flour

1. Mix fridge temperature potato mash to all other ingredients. Be careful not to make it too elastic. 

2. Divide into 4 evensize bits. With floured hand make the into flat breads. Make holes with a fork.

3. Bake in a 275 degree C oven for 15–20 minutes.


PERUNARIESKA
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 muna
2–3 dl ohra- tai vehnäjauhoja

1. Sekoita jääkaappikylmään muusiin muut ainekset. Varo sekoittamasta ettei taikina sitkostu.
2. Jaa takina neljään osaan. Jauhotuilla käsillä tasoita niistä rieskoja.Painele haarukalla muutamia reikiä pintaan.
3. Paista 275-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!