2015/03/23

PINAATTIKEITTO - SPINACH SOUP

serves 4

50 g butter or margarine
4 tbsp wheat flour
1 l milk
200 g frozen spinach
sprinkle of white pepper
salt

For serving:
4 boiled eggs



1. Melt the butter in a pot, add flour while mixing all the time. Let boil but do not let it turn brown. 
2. Add milk gradually, mixing all the time. Let boil (still remember to mix!). 
3. Add frozen spinach, white pepper and salt. Let simmer under lid for 10 minutes, mix every now and then.
4. Serve with halved boiled eggs.

PINAATTIKEITTO
4 hengelle

50 g voita tai margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g pakastepinaattia
hieman valkopippuria
suolaa

Tarjoiluun:
4 keitettyä kananmunaa

1. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Varo ettei seos ruskistu. 
2. Lisää maito vähitellen kaataen, koko ajan sekoittaen. Kiehauta koko ajan sekoittaen.
3. Lisää jäinen pinaatti, valkopippuri ja suola. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

4. Tarjoile keitettyjen, halkaistujen kananmunien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

I would love to get some feedback! If you have some wishes, bring them fore!